dinsdag 23 mei 2017

Het Nieuwe Eten - korte documentaire




InHet Nieuwe Eten volgen we Jonathan Karphatios op de voet en weet filmmaker Benny Vink de chef's visie mooi in beeld te brengen. Er is van alles mis met ons voedselsysteem, vindt Jonathan Karphatios. De vleesconsumptie heeft rampzalige gevolgen voor het milieu en we eten te veel, te vet,te veel uit pakjes en te veel van ver. Je kunt toekijken en niets doen of je kunt proberen het tij te keren en het goede voorbeeld geven. De chefkok koos voor het laatste. In zijn restaurant Vork & Mes komt niets de keuken in waarvan hij de herkomst niet kent. Ongedwongen en met aanstekelijk enthousiasme neemt Jonathan de kijker mee naar zijn leveranciers. In zijn eigen kas vlakbij het restaurant, teelt hij eigenhandig en met veel zorg en liefde bietjes, wortelen, snoeptomaatjes en aardappelen. 'Producten krijgen meer betekenis wanneer je zelf ervaart hoeveel tijd en energie het kost om het te laten groeien', aldus Jonathan. Als kijker krijg je zin om een paar laarzen aan te trekken en ook de handen vuil te maken. 

bol.com




Het Nieuwe Eten is inmiddels vier keer genomineerd in drie landen.Film Food Festival in AmsterdamKinookus Food Film Festival in KroatieFilm & Cook Festival in MadridFilm & Cook Festival in Barcelona

bol.com



bol.com

Het Nieuwe Eten  is duurzaam met Puur Media beleid geproduceerd.



CONTACT:
Puur Media info@puur-media.nl
023-5672030
KVK NR 34289686





Geen opmerkingen:

Een reactie posten