woensdag 6 juli 2016

Puur Series

Het Nieuwe Eten (serie)
In Het Nieuwe Eten volgen we net zoals in de de film Het Nieuwe Eten mensne zolas Jonathan Karphatios op de voet en weet filmmaker Benny Vink de chef's visie mooi in beeld te brengen. Er is van alles mis met ons voedselsysteem, vindt Jonathan Karphatios. De vleesconsumptie heeft rampzalige gevolgen voor het milieu en we eten te veel, te vet,te veel uit pakjes en te veel van ver. Je kunt toekijken en niets doen of je kunt proberen het tij te keren en het goede voorbeeld geven. De chefkok koos voor het laatste. In zijn restaurant Vork & Mes komt niets de keuken in waarvan hij de herkomst niet kent. Ongedwongen en met aanstekelijk enthousiasme neemt Jonathan de kijker mee naar zijn leveranciers. In zijn eigen kas vlakbij het restaurant, teelt hij eigenhandig en met veel zorg en liefde bietjes, wortelen, snoeptomaatjes en aardappelen. 'Producten krijgen meer betekenis wanneer je zelf ervaart hoeveel tijd en energie het kost om het te laten groeien', aldus Jonathan. Als kijker krijg je zin om een paar laarzen aan te trekken en ook de handen vuil te maken. 


Het Nieuwe Eten is duurzaam met Puur Media beleid geproduceerd.

Meer over Het Nieuwe Eten op hetnieuweeten.blogspot.nl/



 Workshop Eetbaarhout & oesterzwammen kweken op koffieprut.  Groep 7 van basisschool
 Bikube worden dragen hun stammetje bij aan de smikkeltuin. Onder leiding van Rudy Klaassen
 met hulp van Pim, moeders van de  Bikube en de NCMX vrijwilligers.

                                                                                                                                                                             
                                       

                                                    de groente chef's door pure-media


                                            School lunch met Jonathan Karpathios
                                      Pioneer Paul Bos van fortboerderij Dijkzicht praat met Jon.

                                              Jonathan Karpathios kookt in Pieper Boetiek.
.
Franse bakker bakt speltbrood van eencoorn graan.

                                           Op zoek naar zeewier langs de Nederlandse Kust.
Hoe de vork in het vlees steek.
Oost-Indische kers en andere eetbare bloemen
.
                                           No Waste Award Beter Eten Congres 2011



.


Het Nieuwe Eten is geproduceerd door  Puur Media alle producties zijn duurzaam met Puur Media beleid tot stand gekomen.


Contact:
info@puur-media.nl
Houtwijkerveld 108
2131ml Hooffdorp
023-5762030
KVK NR 34289686
Puur Media © 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen